Google Maps ve Teknolojik Gelişimi


Google Maps engine hafif sürüm olarak adlandırıldığı serviste basit ancak kullanışlı haritalar oluşturmaya ve paylaşmaya olanak sağlar. Google Maps üzerine belirleyeceğiniz alanları işaretleyerek belirtmenizi bu alanları çizgi, Nokta yada Alan olarak çevirmenizi ve paylaşmanızı sağlar.

Google Maps Engine Giriş Adresinden giriş yaparak Yeni harita oluştur butonuna tıklayarak yeni harita oluşturmaya hemen başlayabilirsiniz. Bu servisten yararlanmak için bir Google Hesabınız olmalıdır. Servis ücretsizdir. Google Maps Engine Hafif sürüm ile neler yapabilirsiniz şimdi bunlara kısaca bir göz atalım.


Google Maps Engine Katman oluşturma ve yönetme

Sol bölümde bulunan katman yöneticisi ile katman ekleyebilir, katman isim verebilir veya değiştirebilirsiniz. Katmanlar içine veri aktarabilir, Stil, Veri, Etiketler sekmelerinden görünümünü özelleştirebilirsiniz.




Katmanlara veri aktarma ve verileri özelleştirme işlemi buradan ayarlanabilir. Bu bölümde oluşturduğumuz katmanlara veri yüklemek için Katman altında yazan ” içeri aktar ” linkine tıklayarak veri gönderme seçeneklerini görüntülüyoruz.


Google maps içine veri aktarma işlemini nasıl ve hangi yöntemle yapmak istediğimizi bu bölümden seçmemiz gerekiyor. Bilgisayarımızda csv formatında veri varsa bunları upload edebiliriz bunların dışında Google Drive içinden yada bizimle paylaşılan yerleri haritamıza ekleyebiliriz. Google Haritalarım’da bulunan haritalardan da ekleme yapabiliriz.

Bu şekilde Google Maps’ı kullanarak özgürce istediğimiz haritayı ekleyerek yada üreterek kendi haritamızı oluşturabiliriz. Son olarak oluşturduğumuz bu haritaları yayımlamaya geldi sıra. Yayımlanmaya hazır olan haritayı ” Paylaş ” butonu ile peylaşabiliriz. Bu noktada paylaşım ile ilgili bir kaç ayar yapmamız gerekebilir.

Google Maps engine Paylaşım ayarları Yapmak

Paylaşmak istediğimiz haritayı kimlerin görüntüleyebileceğini bu nokyada belirlememiz gerekmektedir. Burda bize verilen link haritamızın linkidir bunu Hmen link altındaki verilen yolları kullanarak paylaşabileceğimiz gibi belirli kişilerede açabiliriz. Eğer sadece belli kişilerin görmesini istiyorsak email adresini girerek izin vermemiz gerekiyor.


Bunların dışında herkese erişim vermek istersek ” Erişimi olanlar ” bölümünden değiştir linki ile erişim ayarlarınıda yapabiliriz. Bu seçenekler ise şu şekildedir.



  • Web üzerinde herkese açık
  • Bağlantıya sahip olan herkes
  • Özel olarak paylaşıldı

Google Maps'in Teknolojik Gelişimleri



Google, yeni sunduğu bu özelliklerle Maps'i daha da etkileşimli ve isabetli hale getiriyor.

Google, resmi olarak duyurduğu yeni araçlar ile Google Haritalar üzerinde bazı işlemleri kolaylaştıracağını belirtti. Artık Haritalar üzerindeki konumlar için düzenlemeler önermek, var olmayan yerleri eklemek ve konumlar hakkında detayları önermek veya doğrulamak çok daha kolay.


Bazı kullanıcılar bu özelliklerin aktif olmalarını bir süredir fark etmekteydiler ancakGoogle, bu değişiklikleri bir blog yazısı ile resmi hale getirdi. Bu değişikliklerin içerisindeki belki de en önemli özellik ise, konumlara değişiklik önermek veya eksik olan yerleri eklemek olarak gözüküyor. Eğer ziyaret ettiğiniz belirli bir nokta Google Haritalar'da bulunmuyorsa, haritanın üzerine bir işaretçi ekleyerek bu yeri belirtebiliyorsunuz. Benzer bir şekilde, eğer Haritalar üzerinde gözüken bir yerde bulunuyorsanız ancak belirtilen bilgilerin bir kısmı yanlışsa, bu bilgiler için düzenleme de önerebilmektesiniz.
Ziyaret ettiğiniz yerler hakkında Haritalar'a pek çok detay eklemeniz de mümkün. Konum listeleri, artık size konum hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı isteyecek ve artık bu konumlar hakkında, verilen hizmetlerden genel ortama, sunulan yiyecek çeşitlerinden rezervasyon durumuna kadar hemen her bilgiyi paylaşabileceksiniz. Ayrıca, bir yere ulaştığınızda da sizden, diğer kişilerin bu yer hakkında yazdıklarını doğrulamanız istenecek. Bu değişiklerdeki genel amaç ise, Google Haritalar'daki bilgilerin güncel, daha detaylı ve sonuç olarak daha işe yarar olmalarını sağlamak.
Kaynak:https://alpbike.blogspot.com.tr/2014/10/far-cry-4-kasm-aynda-geliyor.html
Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/google-mapse-yeni-ozellikler-geliyor-40164980

Yorumlar

Popüler Yayınlar