Google Drive Kullanımı ve Dosya Paylaşımı

Google Drive Nedir

Google Drive sayesinde dosyalarınıza her yerden ulaşabilirsiniz. Google Drive, gmail uzantılı her mail adresi ile kullanabileceğiniz bir Google hizmetidir. Hizmet size online bir depolama alanı verir ve her biri 5TB’a kadar dosyaları bu alanda depolayabilirsiniz.
Başlangıç seviyesi olan 15GB alanı ücretsiz olarak Google size veriyor daha fazla alana ihtiyacınız olursa 100GB için aylık 1.99$, 1TB için aylık 9.99$ 10TB için aylık 99.99$ gibi artan fiyatları mevcut. FiyatlarGoogle Drive’ı nasıl kullanabileceğinizle ilgili bilgileri paylaşalım.
Var olan Google Drive hesabınızı kullanmak için Google.com/drive/my-drive adresini ziyaret edin, giriş için gmail.com uzantılı mail adresini girdikten sonra sanal depolama alanınız açılıyor. Tarayıcı olarak Chrome öneririm, indirmek için

Google Drive Nedir Nasıl Kullanılır?

Google Drive’a eklediğiniz belgelere telefondan, tabletten, evde ki bilgisayarınızdan, iş yerinde ki bilgisayarınızdan hatta her hangi bir yerde başka bir bilgisayardan ulaşmanız mümkün. Başka bir kullanıcı ile dosya paylaşımı yapmanız mümkün, anlık olarak Excel, Word, sunum dosyaları üzerinde paylaşılan kişi ile birlikte işlem yapabilirsiniz.

Tarayıcı üzerinde Google Drive Kullanma

Google Drive’ın en çok etkileyici özelliklerinden birisi de, İnternet’te gezinirken kullandığınız tarayıcı üzerinden paylaştığınız dosyalara ulaşabilmeniz. Tarayıcı üzerinden sürükle bırak şeklinde dosya yüklemekte mümkün. Ayrıca başkaları ile paylaştığınız ortak dosyalarda ki yapılan değişiklikler kimler tarafından yapıldığı da gözüküyor.

Google Drive’ı Bilgisayara Kurma

Google Drive tarayıcı üzerinde çalışabilen bir sistem aynı zamanda bilgisayarınıza da kurabilirsiniz. Kurulum için yapmanız gereken, tarayıcınızda Google Drive ana ekranında üst kısımda bulunan dişli çark simgesine tıklayın ve Drive indir yazan yere tıklayın, açılan sayfada işletim sisteminizi seçip bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
Bilgisayarınıza Google Drive’ı kurduktan sonra masa üstünüzde bir klasör eklenir, istediğiniz dosyaları sürükle bırak mantığı ile yükleyebilirsiniz. Programı kurduktan sonra her bilgisayarınız açıldığında saatin olduğu kısımdaGoogle Drive’ın çalıştığını görürsünüz. Sürekli güncelleme yapan birisi değilseniz her açılışta çalışmayı durdurabilirsiniz fakat unutmamanız gereken bir şey var! Sıkça yapılan hata, masa üstünde Google Drive klasörünün içine program çalışmıyorken dosya eklerseniz o dosya sadece kendi bilgisayarınızda gözükür, programın çalışması sizin yüklediğiniz dosyaların ağda otomatik olarak paylaşılması anlamına geliyor.

Telefona Google Drive Kurma

Google Drive içinde ki dosyalara telefon veya tabletten de de ulaşmak mümkün, bunun için Android telefon kullanan kişiler buradan IOS için ise buradan indirecekleri uygulama ile paylaşıma açık tüm dosyalarına kullandıkları cihazlardan ulaşmaları veya kullandıkları cihazdan dosya yüklemeleri mümkün.

Google Drive Hakkında küçük Notlar
  • Hesabınızda bir klasör açarak bunu arkadaşlarınız ile paylaşın, böylece klasör içine eklenen tüm dosyalara anlık olarak hepiniz ulaşabilirsiniz.
  • Bilgisayarınıza kurulum yaptıysanız, klasör içine dosya eklerken programın çalıştığından emin olun.
  • Yeni Drive seçeneği ile görüntülemek daha hızlı çalışabilir.
  • Google Drive’a koyduğunuz tüm dosyalara mail adresinizle giriş yaptığınız tüm tarayıcılardan ulaşırsınız, başkaları sadece siz onlarla paylaşım yaparsanız dosyaları görür.
Google Drive Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır ?

Google’ın popüler bulut depolama servisi Drive, sunduğu özelliklerle geniş bir kullanım imkanı sunuyor. Online ortamda Word, Excel, Slayt, Çizim ve Form gibi belgeleri oluşturarak her an her yerden erişim sağlayabildiğiniz gibi, dosyalarınızı da saklayabiliyorsunuz. Peki Drive’da bulunan dokümanlarımızı başkalarıyla nasıl paylaşacağız? diyorsanız, makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.
Döküman
Hazırladığınız doküman ya da dosyalarımız tam anlamıyla hazır hale geldiğinde, dosyamızı açıyoruz.
Paylaş butonu

Yorumlar

Popüler Yayınlar